Ένα από τα πρώτα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου  Νέων Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ», είναι η μικτή χορωδία που δημιουργήθηκε το 1980 από μια ομάδα Μουδανιωτών κάθε επαγγέλματος και ηλικίας, φίλων της χορωδιακής μουσικής κάνοντας  την πρώτη δημόσια εμφάνισή της τον Ιούλιο του 1980.

Μέσα από αλλαγές δασκάλων και χορωδών πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια έχοντας στο ρεπερτόριο της εναρμονισμένα έργα εκκλησιαστικής μουσικής, έργα προκλασικής, κλασικής, σύγχρονης έντεχνης ελληνικής και ξένης μουσικής.

Στόχος όλων των χορωδών και μαέστρων είναι το ποιοτικό της ανέβασμα, και χαρακτηριστικό είναι η αγάπη που κυριαρχεί  για τη σωστή μουσική και το τραγούδι.

Συμμετέχει  σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ και χορωδιακές συναντήσεις  στον Ελλαδικό χώρο  και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις συμμετοχές της στην Κύπρο, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη, Ρουμανία,  Βουλγαρία,  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συναυλία της Ξανθίππης Καραθανάση, στο ΄Αργος, Βόλο, Μύκονο, Θεσσαλονίκη  κα.

Μαέστροι της χορωδίας διετέλεσαν οι αείμνηστοι Λωζάνης Γεωργιάδης  1980-1997  και  Γεράσιμος Αλεξάνδρου 1998- 2002. Από το 2003 έως και σήμερα είναι η κ. Ρεβέκα Φελεκίδου.