Αγαπητοί μας φίλοι
Γιορτάζοντας τα 35 χρόνια λειτουργίας, ο Π.Σ «Ο ΦΑΡΟΣ», δίνει δυναμικά το παρόν σε κάθε τι που σκοπό έχει την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των Ν. Μουδανιών.
Ανάμεσα στις πολλές δράσεις του, ο σύλλογος μας συγκρότησε το 1985 το θεατρικό τμήμα και την ίδια χρονιά ανέβασε την πρώτη του παράσταση.
Τα χρόνια πέρασαν με το θεατρικό τμήμα να δείχνει συνεχώς τη δράση του. Μέσα από συλλογική δουλειά, μεράκι και δυναμική, παρουσιάζει κάθε χρόνο επιλεγμένα θεατρικά έργα ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ο αριθμός των οποίων μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 28. Συμμετείχε δε, σε 13 Πανελλήνια Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων αποσπώντας πολλά βραβεία και επαίνους.
Στη φετινή παράσταση ξανασυναντήθηκαν ερασιτέχνες ηθοποιοί που συμμετείχαν στα πρώτα βήματα του θεατρικού τμήματος. Η αγάπη τους για το θέατρο, τους έφερε πάλι στο σανίδι με μία κωμωδία:
ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ του Ζωρζ Φεϋντώ, θέλοντας έτσι να δώσουν σε όλους μας μια νότα ξενοιασιάς, χαλάρωσης και αισιοδοξίας.
Το ΔΣ του ΦΑΡΟΥ ευχαριστεί θερμά :
– τον Ο.Π.Α. του Δήμου Νέας Προποντίδας.
– τους χορηγούς που για άλλη μια φορά στήριξαν στις δραστηριότητες του συλλόγου.
– τον κ. Χρήστο Κουζίνα.
Βιογραφικό συγγραφέα
Ζωρζ Φεϋντώ (1862-1921)
Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεϋντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων «Ράφτης Κυριών» (1887) σε ηλικία 25 ετών, που θεωρείται κατά κοινή ομολογία το καλύτερό του έργο.
Ο Φεϋντώ αρέσκεται στις συζυγικές φάρσες, είναι ανατόμος της συζυγικής απιστίας, διεισδύει και κριτικάρει τα ήθη της αστικής τάξης με τρόπο ανελέητο αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά χιουμοριστικό και που στο τέλος η τιμή πάντα σώζεται.
Έργα του «Η κυρία του Μαξίμ», «Κούκου», «Γουρούνι στο σακί», «Ψύλλοι στ’ αυτιά», «Το νού σου Αμέλια», «Η Δούκισσα των Φολί-Μπερζέρ», κ.α.
Απόδοση κειμένου: Ερρίκος Μπελιές
Περίληψη έργου
Σε μια συνοικία του Παρισιού, τέλη δεκαετίας 50’. Η Υβόν είναι παντρεμένη εδώ και έξι μήνες με τον Μουλινό, ο οποίος θέλει να ζήσει την πρώτη του εξωσυζυγική εμπειρία με την Σουζάν, γυναίκα του Ωμπέν, ο οποίος την απατά με τη Ρόζα, τη γυναίκα του Μπασινέ που είναι πελάτης του Μουλινό… Κι ανάμεσά τους η Κυρία Αιγκρεβίλ, η πεθερά του Μουλινό…
Ο λόγος προτρέχει της διανοίας και γεννά την καταστροφή.
Συναντήσεις που δεν έπρεπε να συμβούν, αλήθειες που καταλήγουν σε κατά συνθήκη ψέματα, συνεχείς εναλλαγές ρόλων και κωμικά απρόοπτα, συνθέτουν μια εικόνα απόλυτης φάρσας.
Βιογραφικό σκηνοθέτη
Ο Ορέστης Τεάζης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1976.
Σπούδασε θεωρητικές σπουδές κινηματογράφου στο Southampton Institute of Higher Education και σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Surrey Institute of Art & Design (University for the Creative Arts) της Βρετανίας, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2002.
Κατά την περίοδο των σπουδών του έως και σήμερα έχει εργαστεί ως σεναριογράφος, μοντέρ, διευθυντής φωτο- γραφίας, οργάνωση παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτη και σκηνοθέτης στο θέατρο (ΚΘΒΕ) καθώς επίσης σε μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες γνωστών σκηνοθετών.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ορέστης Τεάζης
Σχεδίαση Σκηνικών: Ελένη Κεσαπίδου, Αρχόντη Τυριτίδου
Κατασκευή μακέτας: Νίκος Χατζηθεολόγου
Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Χατζηθεολόγου, Γιώργος και Μάκης Μελίτσης, Αντώνης Καμμάς
Κατασκευή κοστουμιών: Βούλα Παπαδοπούλου
Ήχος/φως: Μάριος Πλαγιανός
Μακιγιάζ: Μάγδα Τσαχλάρη
Κομώσσεις: ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Ταβλαρίδης
Φωτογραφίες: Φωτεινή Αριστοτελίδου & Ομάδα φωτογραφίας ΦΑΡΟΥ
Επιμέλεια εντύπων: Σκίτσα Μιχάλης Τσίνογλου, Γραφιστικά τύπο Καμπούρη
Παίζουνε με αλφαβητική σειρά:
Ετιέν: Αντώνης Καμμάς
Υβόν: Μαρία Ατσέμογλου
Μουλινό: Παναγιώτης Τσαρούχας
Μπασινέ: Κώστας Παπαδόπουλος
Κα Αιγκρεβίλ: Πίτσα Δαλαμπίρα
Σουζάν: Δήμητρα Ανέγρονου
Ωμπέν: Γιάννης Παπαμέτης
Ντυράν: Μαρία Χατζηγιοβάνη
Ζιζί: Στέλιος Καμπούρης
Πομπινέτ: Εύη Παπαδοπούλου
Ρόζα: Αθηνά Αγιαννίδου
Πρόγραμμα
Φωτογραφίες από την παράσταση